kwart gitaar of 1/4

De gemiddelde leeftijd voor deze maat kindergitaar is 2 t/m 6 jaar. De mensuur (effectieve snaarlengte) is gemiddeld 44 cm en de hals is bovenaan zo'n 4,3 cm breedt. We hebben 4 modellen kwaliteits kwartgitaren en een model 1/4 beginnersgitaar in het assortiment. Het zijn stuk voor stuk prachtige gitaren voor kleine kinderen om kennis te maken met echt gitaarspel, al dan niet via de suzuki lesmethode.
Aan te raden lesboek voor deze leeftijd is '6 dieren en een gitaar' (tip!), of anders Suzuki deel 1.

Voor volwassenen en grotere kinderen is dit ook een uitstekende maat gitaar voor op reis. Zo nam een klant van ons haar kwartgitaar mee op fietstocht door Latijns Amerika.

For our english people: These are all quarter guitars. You can buy them at our store. A guitar has to 'fit', just like clothes and bikes. I understand English on telefoon also. Ring +31(0)365212342 or just e-mail us.

Gewa gitaar

Kwaliteits gitaar pro arte GC 1/4

Dit is echt de mooiste kwartgitaar die we verkopen. Te koop voor 197 euro. Gitaar komt uit Tjechië® Het metaal bij het stemmechaniek is verguld. De knoppen zijn van acryl. Massieve, 4-delige sparrenhouten bovenblad, houten mozaiek klankgat-rozet. Achter- en zijblad zijn van mahoniehout. Getinte esdoorn hals, houten toets en brug.
Positiemarkeringen op 3e, 5e, en 7e fret aan zijkant toets.
3-voudige bovenbladbinding, enkelvoudige achterbladbinding.

Pro Arte levert hoogwaardige klassieke gitaren, handvervaardigd in en voor Europa: een mooi uiterlijk en licht bespeelbaar in een gunstige prijsklasse. Het PRO ARTE concept wordt door vele gitaarleraren ondersteund. PRO ARTE gitaren begeleiden al jaren de beginnende en gevorderde gitarist in heel Europa bij hun muzikale stappen. Ook dit model heeft een massief sparrenhouten bovenblad met houten mozaফ klankgat rozet. De bracing is geoptimaliseerd en de lak is milieuvriendelijke polyurethaan hoogglans. Geleverd met originele SAVAREZ CORUM snaren.

Bij deze mooie gitaar raden we aan een goede Ortega hoes te kopen. Deze is stevig, handig voor op reis. Alternatief is de dunnere maar mooi afgewerkte Gewa hoes voor 26,50 euro.

Kijk naar leerling Thijs van 6 die op deze gitaar speelt:

Kindergitaar kwartgitaar from Kindergitaar.

Ortega gitaren, 2 modellen

Ortega R121-1/4

Prachtig kwaliteitsgitaartje. Kost 160 euro inclusief prachtige stevige hoes. Matglans waardoor minder snel krassen. Prachtig afgewerkte frets verzonken in hals. Mooie klank, goed bespeelbaar. Het bovendek is van ongebleekt blank sparrenhout. Zij- en achterblad zijn gemaakt van het stevige mahoniehout. Toets en de brug of kam zijn van Palisander (rozenhout). Het stemmechaniek is verchroomd. Hieronder drie foto's van dezelfde gitaar. Hij is in het echt nog mooier! De rosetten zijn tegenwoordig zoals op de eerste foto hieronder, wat moderner.

 

Demo

Luister hier naar een korte demonstratie van deze kwaliteits gitaar. Het is een kindergitaar maar ik heb regelmatig volwassenen die er een kopen. Omdat een kwart gitaar ook prima als reisgitaar te gebruiken is vanwege het handzame formaat. De verhoudingen zijn hetzelfde als bij een gitaar voor volwassenen.

Ortega 1/4 wijnrood

Nieuw: ook de populaire kleur wijnrood van de serie Ortega R121 is nu verkrijgbaar in de kleinste 1/4 maat! Ook deze gitaar wordt verkocht met hoes. Prijs is 172 euro. Kom langs om te bekijken, voelen en beluisteren. Hij is prachtig glanzend natuurlijke kleur rood. Een geliefd model onder kinderen. Menig gitaarleerling heb ik er achter zien glunderen.

 

Gitaarband

Handig is ook de gitaarriem. Ze zijn grotendeels gemaakt van nylon en 5cm breed. Ze hebben verschillende kleuren (wit, zwart, rood, groen, blauw). En met leren of kunststof uiteindes. Neem even contact op om te vragen welke er voorradig zijn. Je hebt verder nog een plug nodig (2,25 euro plastic, of wat duurder van metaal) dan kan je handig een gitaarriem aan je gitaar vastmaken. Aan de kop zijde knoop je een soort veters vast. Net zoals Tygo op de foto hiernaast heeft.

Kosten van een riem zijn 8,40 euro. We hebben ook een sjieke 100% leren band voor 18 euro.

Link naar andere handige accessoires, zoals snaren, steunen en lessenaars.

Link naar vloerstandaards en muurhaken.

Link terug naar overzicht maattabel kwaliteitsgitaren.

We zijn ook via Skype te bereiken. Kijk naar 'Paulien Floor Almere'. Stel online al je vragen en/of vraag om een korte demonstratie van je gitaar die je op het oog hebt.